Vinklubben

Om Restaurang Mammamia

1974 öppnades Pizzeria Mammamia på Hamngatan 9 och gästerna kunde för första gången avnjuta äkta italiensk pizza i Örnsköldsvik. Efter att åren gick så började menyn sakteligen förändras. Först fyllas med pastarätter som Lasagne, Spaghetti Bolognese och Spaghetti Carbonara. Senare med mer varierad italiensk al a carte. Vinlistan var inte särskilt imponerande i starten, utan började utvecklas i takt med matmenyn. Efter att Mammamia olyckligt brann ner 1994, två veckor före sitt 20 års jubileum, så var man tvungen av förklarliga skäl att byta lokal och inriktar sig idag på hemlagad svensk-italiensk husmanskost till lunch och genuin traditionell italiensk mat på kvällen.

Om Mammamia Wine Club, från idé till öppnande

Restaurang Mammamia har alltid haft en ambition att erbjuda sina kunder viner som är genuina och som kunden bara kan avnjuta på Mammamia. Det har inte alltid varit lätt eftersom de flesta viner idag, även från privatimportörer, finns i systembolagets sortiment. Det var då Danno fick idén om att Mammamia skulle köpa vin direkt från Italien. Efter ett par års filande med pappersexercis så var importlicensen klar i december 2009. Det trevliga arbetet skulle börja, en vinimports resa till Italien i februari 2010. Och redan 2 månader senare kom de första leveranserna. Responsen från kunderna var mer än man kunnat hoppas på och många ville givetvis avnjuta dessa viner hemma, också. Vi kunde inte erbjuda Mammamia´s gäster detta, än. Efter påtryckningar från gästerna bestämde man sig för att lösa detta "problem". Ytterligare tonvis med formulär fylldes i och med ett par års tålamod så fanns distansförsäljningslicensen till förfogande i september 2011. De arbetstimmar som senare skulle läggas ner med mycket blod, svett och tårar, har lett oss till öppnandet av Mammamia Wine Club.

Ben venuti!